Северин Красимиров: Виновен съм, ако присъдата е доживотен затвор - ще го лежа

"Да, виновен съм и много съжалявам". Това обяви пред журналисти заподозрeният за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров.

Малко преди 10:30 часа днес Северин Красимиров бе вкаран в 9-та зала на Окръжния съд в Русе, където започна гледането на мярката му за неотклонение. Прокуратурата му повдигна две обвинения - за изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

Красимиров обяви още, че почти нищо не помни от срещата си с Виктория. Бил пиян и дрогиран, връщал се пеша от купон към вкъщи. Бутнал тичащата жена или тя го бутнала, разменили си реплики и после я ударил. На въпроса какво наказание заслужава той отговори: „Каквото ми дадат". "Ако е доживотен затвор, ще го лежа”, каза Красимиров.

21-годишният мъж потвърди казаното от майка му, че е пил хапчета за психически проблеми, не знае точно какви.

В хода на заседанието прокурорите заявиха, че поддържат отправеното искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Красимиров. Становището на служебния защитник беше, че искането на Окръжна прокуратура – Русе е основателно

[b]След като изслуша страните, Окръжният съд в Русе остави в ареста Северин Красимиров, тъй като счете, че е налице обосновано предположение относно авторството на деянията, както и, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.[/b]

Определението подлежи на обжалване и протест в тридневен срок от днес пред Апелативен съд-Велико Търново. /БГНЕС